joi, 19 aprilie 2012

Nu merită sa fii mândru!

    Nu există nici un loc în serviciul Domnului în care mândria să facă doi bani!! De fapt, cei mai mari rătăciți din Cuvântul lui Dumnezeu au fost indivizii mari și tari, care s-au gândit că pot reuși și singuri , prin propria lor înțelepciune ; dar după ce au trecut la treabă s-au poticnit și au dat greș în mod ridicol . Samuel i-a spus lui Saul :,, Când erai mic în ochii tăi.......nu te-a uns Domnul?''( 1 Sam 15:17)- Dar când Saul a devenit mândru , bazându-se doar pe sine și bizuindu-se pe propria sa înțelepciune și propriul braț, în loc să se bizuie pe Domnul ,atunci Domnul a trebuit să-l smerească! ,, Mândria merge înaintea pieirii''( Proverbe 16:18) și succesul adesea precede căderea , uneori exaltarea vine înaintea umilirii!! ,, Cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă!''( 1 Cor 10:12).
      Așa că, ajută-ne Isus,să ne ațintim ochii către Tine, ca să nu ne împiedicăm sau să cădem, Ajută-ne să nu fim mândri sub nici o formă ,Doamne. Eliberează-ne de acel oribil spirit al mândriei ,Numai dacă am ști ce nimicuri suntem!Cel ce crede că este ceva, chiar că este un nimic.( Gal 6:3)
       Un individ mare și tare , care obține prea multe prin propria putere ,nu poate face la fel de multe lucruri ca și unul mic, care are Duhul Sfânt de partea lui!- O! Doamne, ține-ne aproape de Tine , Isus ,într-un loc de umilă luminăție și abandonare. Ține-ne în brațele Tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu